Actuele baanstatus

*Laatst gewijzigd:
Baanstatus
21 mei - 06:08
21° Vandaag
3 N

Groot onderhoud aan de baan

In week 39, vanaf maandag 25 september, staat er iets groots te gebeuren op onze fairways. Wat gaan we precies doen, waarom, en wat kun jij hiervan verwachten?

Op maandag wordt er een dun laagje zand aangebracht op alle fairways. Dit doen we om de bodemstructuur schraal te houden en water goed te laten doorlopen. Bovendien zullen we de fairways bewerken met een schudfrees. Deze machine snijdt tot wel 20 tot 25 centimeter diep in de grond en schudt de bodem flink door elkaar. Het doel hiervan is om de bodem te beluchten, de waterdoorlaatbaarheid te verbeteren en het gras wat ademruimte te geven. Dit alles met als uiteindelijk doel om een gezonde bodem te behouden, een efficiënt watersysteem te handhaven en vooral een uitstekend bespeelbare fairway te garanderen.

Natuurlijk zal dit niet onopgemerkt blijven tijdens het golfen. Allereerst zal er aanvankelijk zand op de fairways liggen, wat wat tijd nodig heeft om zich te vermengen met de bodem. Daarnaast zal tijdens de werkzaamheden één hole gesloten zijn, namelijk degene waar de schudfrees aan het werk is. Deze machine neemt alle tijd die nodig is en kan niet zomaar aan de kant gaan. Daarom hebben we besloten om de hole te sluiten waarop wordt gewerkt. Deze werkzaamheden zullen de hele week in beslag nemen.

We wilden je hier graag van tevoren over informeren. En vergeet niet, zelfs als je 17 holes speelt op onze prachtige baan, blijft het genieten, toch?

Met sportieve groet, Dennis, Hoofdgreenkeeper Golfbaan Dikshorn

 

Golfbaan Dirkshorn

Let op!