Actuele baanstatus

*Laatst gewijzigd:
Baanstatus
19 maart - 11:05
Vandaag
3 Z

Baanlayout

1

Hole 1

Een niet al te lange par 4. De moeilijkheid zit hem in het 2e shot naar de green vanwege ondulatie aan de zijkanten,vooral rechts van de green.Afslag aan linker kant van de fairway, dan wordt de approach iets eenvoudiger.Vooral rough rechts is moeilijk.

Video afspelen

2

Hole 2

Een niet al te lange par 5. Met harde tegenwind, vooral bij west/zuidwesten wind wordt het wel een ander verhaal. Aan de linkerkant over de volle lengte out of bounds – het zg. schapenhek, dit is ook aan de achterkant van de green het geval. Hou rekening met de bunkers aan de rechterkant. De approach naar de green is uphill. Tussen bunker en bult rechts voor de green en pin ligt meer afstand dan zo voor het oog lijkt. Wel rekening houden met de out of bounds achter de green!

Video afspelen

3

Hole 3

Een lange par 4. Staand op de teebox lijkt het een niet al te moeilijke hole. De moeilijkheid van de hole ligt echter aan de linkerkant over de gehele lengte out of bounds en vooral het tweede shot naar de green is moeilijk. Meestal een lang shot als approach met een smalle doorgang, die goed bewaakt wordt door twee bunkers en aan de achterkant out of bounds.
Lig je rechts op de fairway of rechts in de rough dan is het bij bepaalde pinposities aan te bevelen rechts van de de bunkers de green aan te spelen. Onderschat deze hole niet!!

Video afspelen

4

Hole 4

Een hole met een aanzienlijke dogleg naar rechts. Probeer deze hole niet af te snijden, want ellende is uw deel. Blijf links van de bunker rechts. Een langgerekte bunker die met de fairway meeloopt. Erin betekent met water voor u en benodigde noodzakelijke lengte meestal een slag extra. Hou rekening met het schapenwalletje voor de green. Dus genoeg ijzer!!

Video afspelen

5

Hole 5

Een niet al te lange par 4, de lengte is dus niet het probleem, meer de approach naar de green.Rechts van de green is out of bounds. Te lang betekent ook out of bounds. Ga je over de green, sla een provisionele bal. Hou je afslag iets aan de linkerkant van de fairway. De approach wordt daardoor makkelijker.

Video afspelen

6

Hole 6

Een verrassende par 5. De drive is gewoon rechtdoor, hou wel rekening met twee bunkers en out of bounds rechts. Genoeg lengte betekent een keuze naar de green of anders gewoon opleggen.Door de ligging van de green ,snel aflopend naar het water en de bewaking door een grote bunker links voor de green is een lengteshot moeilijk. Opleggen is dan een optie links voor het water of over het water rechts.

Video afspelen

7

Hole 7

De eerste par 3. Gewoon op de green slaan en de par is gemaakt.

Video afspelen

8

Hole 8

Een mooie hole met veel ondulatie, links bunkers en heel snel out of bounds, rechts liggend heb je met je 2e shot weinig zicht op de green en door de ondulatie rechts van de green is deze moeilijk te raken. Hoog aan de rechterkant aanspelen is dan een must, anders rolt uw bal snel naar de linkerkant van de green.

Video afspelen

9

Hole 9

Wederom een par 3. Staat de pin rechts dan is dit een birdie of een par hole. Staat de pin echter links dan komt de bunker ervoor behoorlijk in het spel. Goed baanmanagement is dan zeker vereist!

Video afspelen

10

Hole 10

Een mooie en moeilijke par 5. Rechts over de gehele lengte komt het water in het spel, links spelen de stugge rough en bunkers een rol. Menig goede eerste negen wordt hier om zeep geholpen. Speel je 2e shot niet teveel richting water, maar hou deze iets meer links. Achter de green loert snel water.

Video afspelen

11

Hole 11

Een heel mooie par 3. Slaand vanaf een schiereiland met 4 tees, schuin oplopend en een grote green. Door de heuvel achter de green wordt de hoogte optisch nog versterkt. Eén van de mooiste holes van de baan.

Video afspelen

12

Hole 12

Staand op de tee heeft u een schitterend vergezicht over de baan. Hier kunt u goed het semi-links karakter van de baan beoordelen. Deze hole is enigszins te vergelijken met hole 3, echter met minder lengte en vooral het aanspelen van de green is eenvoudiger.

Video afspelen

13

Hole 13

Goed baanmanagement is hier een must. Door de ligging van het water kunt u niet veel lengte maken waardoor een lang tweede shot nodig is. Kijk uit voor de bunkers aan de rechterkant. Bij uw tweede shot blijft het water lang in het spel en ook de kleine bunker rechts naast de green is een gevaarlijk obstakel.

Video afspelen

14

Hole 14

Een mooie par 3 waarbij de pinpositie een grote rol speelt. Staat de pin links, dan gaan de bunkers aan linkerkant een gevaarlijke rol spelen. Staat de pin rechts, dan is een par aanzienlijk eenvoudiger te maken. Kijkt u ook eens naar de paddenpoel links, wat er zoal gaat groeien!

Video afspelen

15

Hole 15

Een lange par 4 met links veel water en rechts rough. Vooral met tegenwind komt de grote bunker voor de green gevaarlijk in het spel.

Video afspelen

16

Hole 16

Door de bunker links zijn veel spelers geneigd om de fairway meer rechts aan te spelen. U ligt dan snel in de rough, of bij een slice op de fairway van de zeventiende, waardoor het aanspelen van de green aanzienlijk moeilijker wordt. Vooral het dijkje rechts voor de green is dan een groot obstakel. Zorg dat u daarvan wegblijft.

Video afspelen

17

Hole 17

Een mooie hole met de green op het schiereiland. Bij uw afslag dient u vooral rekening te houden met de bunker rechts, niet zichtbaar bij de afslag voor u maar wel ver doorlopend in de fairway. Bij tegenwind blijkt boven het water meer wind te staan dan menigeen denkt. Een extra club is dan aan te bevelen. Een mooie, grote green die naar links afloopt.

Video afspelen

18

Hole 18

Een lange par 5, niet al te moeilijk, maar u moet door het wasteland bestaande uit schelpen. Wel goed overwegen wat u gaat doen. Rechtstreeks de green aanspelen of een “opleggertje” en dan de green aanspelen.

Video afspelen

Let op!

Driving range gesloten vanwege harde windstoten. De baan is uiteraard wel geopend!