Actuele baanstatus

*Laatst gewijzigd:
Baanstatus
21 mei - 06:08
21° Vandaag
3 N

Baan tijdelijk gesloten

Helaas moeten we je vandaag (maandag 6 november 2023) teleurstellen, want door de overvloedige regenval hebben we onze baan tijdelijk moeten sluiten. In de afgelopen 4 weken is er meer dan 300 mm regen gevallen, wat neerkomt op een immense hoeveelheid van 165.000.000 liter water en dat is alleen op onze golfbaan. Ter vergelijking: hiermee kun je 66 olympische zwembaden vullen! Het gras kan geen water meer opnemen, en verdamping vindt nauwelijks plaats, dus al het water moet nu via de bodem worden afgevoerd. Dit proces vergt aanzienlijk veel tijd, vooral nu het waterpeil in de sloot de laatste 2 weken een halve meter hoger staat dan normaal. Ondanks de inspanningen van het waterschap kunnen ze deze buitengewone regenval niet bijhouden. Alle opslagcapaciteit die de bodem normaal heeft voor water is volledig benut, en dit heeft geleid tot een zachte toplaag. Dit is dan ook de reden waarom we de baan tijdelijk moeten sluiten. Nu open blijven zou de baan kapot maken, waar we ook het komende jaar last van zouden hebben.

We willen tevens benadrukken dat het van het grootste belang is dat zowel leden als gasten zich houden aan de geldende (tijdelijke) baanregels. In de afgelopen week hebben we de baan tijdelijk moeten sluiten voor trolleys, maar desondanks was er helaas een persoon die toch de baan in is gegaan met de trolley. We willen iedereen vragen om begrip te tonen en deze regels te respecteren. Wij doen dit niet om spelers lastig te vallen, maar om de baan in de best mogelijke conditie te houden.

We hopen op beter weer in de nabije toekomst, maar helaas zijn de voorspellingen voorlopig niet in ons voordeel. Gelukkig blijven onze oefenfaciliteiten en het restaurant geopend. Dus kom gerust langs voor een kop koffie, of houd je swing scherp op de driving range. Je bent van harte welkom. Blijf onze website in de gaten houden, want voor je het weet, mag je weer komen spelen.

Met vriendelijke groet,

Dennis Oomen
Hoofdgreenkeeper

Let op!